بهترین و انواع ابزارهای نجاری
نجاری شغلی است که انجام آن بستگی به استفاده از ابزارآلات مختلف و انجام کار فیزیکی دارد. مشاغل مختلفی در جهان از ابزار نجاری استفاده می کنند. در این مطلب شما را با بهترین و انواع ابزارهای نجاری و خطرات آن آشنا می کنیم.
انواع ابزار نجاری:
1- ابزارهای نجاری دستی:
وجود این ابزارآلات در هر کارگاه نجاری ضروری و لازم است و به راحتی قابل حمل می باشد. از میان این ابزارها می توان به پیچ گوشتی، مغار، رنده دستی، چکش، اره دستی، پیره و پیچ دستی اشاره کرد.
2- ابزارهای نجاری برقی:
بسیاری از مشاغل بسته به نیاز خود از این ابزارها استفاده می کنند. اره زنجیری، اره میزی، اره گردبر، دریل، رنده برقی، پیچ گوشتی برقی و … از ابزارآلات برقی پرکاربرد در نجاری هستند.
3- ابزارهای نجاری بادی:
کاربرد این ابزارها در مبل سازی، کابینت سازی و سایر مشاغلی که کار با چوب دارند، می باشد. از میان آنها می توان به میخکوب بادی، منگنه کوب بادی، دریل بادی، پیچ گوشتی بادی و پیستوله بادی اشاره کرد.
نکات ایمنی در کارگاه نجاری:
- استفاده از عینک ایمنی و ماسک مناسب
- استفاده از گوشی حفاظتی در محیط های پر سر و صدا
- استفاده از دستکش هنگام حمل قطعات چوب
- قبل از استفاده از ماشین آلات چوب بری، یکبار آن را تست کنید.
- تیز نگه داشتن اره ها و تیغه ها هنگام استفاده از ماشین آلات
- هنگام تعمیر یا تمیز کردن ماشین آلات، بهتر است دستگاه خاموش باشد.
- مجهز نمودن دستگاههای برش چوب به سیستم جمع آوری گرد و غبار
- تمیز نگه داشتن کف کارگاه
- نپوشیدن لباسهای آستین بلند و گشاد هنگام کار با دستگاه
- عدم جابجایی دستگاهها هنگام روشن بودن
- عدم استفاده از سیستم هوای فشرده برای تمیز کردن دستگاه یا لباسها
- عدم استعمال دخانیات در محیط کارگاه
مخاطرات کار با ابزارهای نجاری:
گرد و غبار: استنشاق گرد و غبار حاصل از برش چوب مشکلات تنفسی بسیاری به وجود می آورد. نصب سیستم تهویه نامناسب شرایط پر خطری را ایجاد می کند.
آلرژی های تنفسی:بیشتر در افرادی دیده می شود که با قطعات چوب درخت افرا سر و کار داشته اند، کپک حاصل از پوسته و تنه این درخت باعث ایجاد تحریکات تنفسی می گردد.
کهیرهای شغلی: این مورد بیشتر در کارگرانی یافت می شود که با درخت کاج در تماس هستند، تماس با کرم های انگل در این درخت موجب کهیر می شود.
سرطان ها: سرطان بیشتر در کارگران مبل سازی و چوب بری دیده می شود. تومور در حفره های حلق و بینی و سرطان لوله گوارش و لوسمی.
آلرژی های پوستی: بعضی مواقع کارگران به دلیل استفاده از چسب ها، حلال ها و روغن ها و مواد شیمیایی نگهدارنده چوب ها دچار آلرژی پوستی می شوند.
صدا: صدای اضافه در محیط کار به مرور زمان باعث کم شنوایی و در بعضی مواقع ناشنوایی می گردد.
بهترین و انواع ابزارهای نجاری برای کارگران نجاری و افراد تعمیر کار، در معرض خطرات زیادی هستند که در محیطها و موقعیت های کاری این کارگاه متنوع و گسترده است. بنابراین در این حرفه، استفاده از ابزارهای نجاری با رعایت اصول ایمنی ضروری می باشد.